12 Ocak 2013 Cumartesi

JailBreak Faydaları ve Zararları


Merhaba Evrenbilimi.com okurları. Bugun ki yazımızda sizler için Jailbreak'i enine boyuna araştırdık. İşte sizler için hazırladığımız önemli ipuçları.

[caption id="attachment_926" align="aligncenter" width="250"] jailbreak[/caption]

JailBreak'in telefona bir zararı olup olmaması ile başlayacak olursak; jailbreak telefonun sistem dosyalarına erişimi sağlayan yoldur. JailBreak sayesinde sistem dosyalarına erişebilir ve çeşitli değişiklikler yapabiliriz. Benim fikrimi soracak olursanız jailbreak telefonun ömrünü uzatır.
JailBreak'in Faydaları
- JailBreakli telefonun home tuşu kolay kolay bozulmaz. Activator aracı ile home tuşu kullanımını %80 oranında azaltabilirsiniz.

- JailBreakli telefonun kullanımı çok daha kolaydır. Çeşitli widget ve araçlarla kolanım kolaylığı sağlayabilirsiniz.

- JailBreakli telefonun çeşitli ayarlara ulaşımı kolaydır. Örnek verecek olursak Hücresel veri ve 3G'yi Bildirim merkezinden tek hareketle açıp kapatabilirsiniz.

- JailBreakli telefonu gerektiğinde ram boşaltarak hızlandırabilirisiniz. JB olmadan bu mümkün değildir.
JailBreak'in Zararları
- JailBreakli telefon daha geç açılır. (Yaklaşık 1 Dakika)

- JailBreakli telefonun pili normale göre yaklaşık 1 saat daha önce biter. Nedeni arka planda çalışan uygulamaların artmasıdır.

- JailBreakli telefon saldırılara açıktır. Virüs girebilir.
JailBreak Cihazı Garanti Dışı Bırakır Mı?
Eğer cihazımız çalışır vaziyette ve jailbreakli olarak garantiye gönderirsek cihazımız garanti dışı kalır. Fakat gitmeden önce iTunes ile cihazımızı "Restore" edersek hiçbir sıkıntı olmaz. Garantideki ekipler cihaza jailbreak yapılıp yapılmadığını anlamazlar bile. Çünkü cihazımız sıfırlanmış olur restore ile. Belki aklınıza şu da gelmiştir. "Cihazımız jailbreakli olarak bozuldu ve çalışmıyor. O zaman ne olacak?" Bu soru içinde söyle bir açıkmamam var. Eğer cihazınız birden bozulduysa ve hiçbir şekilde ne bilgisayar tarafından ne de kendi içinde bir tekli vermiyorsa o cihazı garanti servisi de açamaz ve size yeni sifir cihaz verilir.

Sonuç olarak jailbreak'i telefonunuza uygulamak yada uygulamamak size kalmış. Ancak yaparken yukardaki riskleri göz önüne almanız gerekecekdir.

  - JailBreak Faydaları ve Zararları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder