9 Ocak 2013 Çarşamba

Telefona Su Döküldü Çözümleri


Günümüzün en önemli parçalarından biri olan telefonlarımızı gözümüz gibi koruyoruz. Ancak bu yeterli olmuyor ve konumuzun başlığında belirttiğim gibi telefona su dökülebiliyor. İşte bizde bu gibi durumlarda sizlere çareler sunacak bu makaleyi sizinle paylaşıyoruz.

[caption id="attachment_752" align="aligncenter" width="300"] telefona su dökülmesi[/caption]

Günlük hayatta hepimizin başına gelebilecek olaylardan bir tanesi de cihazımızı suya düşürme riskidir. Tatilde cebimizde unutup havuza denize girdiğimiz olmuştur ya da bu tur olaylara şahit olmuşuzdur. Peki bu tur bir olay başımıza geldiğinde ne yapmalıyız. iBlogTR olarak su ile temas eden cihaza yapılması gereken ilk uygulamaları araştırdık.

 

1- İnternette ilk olarak yapılması gereken olarak cihazı pirince yatırmak yazar. Pirinci unutun. Pirinç sadece hafif nemi alır. Belki suya düşürme olayı başınıza gelmiştir ve pirinç ile cihazı kurtarmışsınızdır fakat emin olun ilerde mutlaka fire verecektir.

2- Peki sıvı teması halinde ne yapılmalı?

Cihazi Kapatın.


Pilini çıkarma şansınız varsa pilini çıkartın.


Fön makinası vb hiçbir ısıtı ürün kullanmayın. Kullanmanız koşulunda cihazınızın ışık vb sensörleri kör olabilir.


Cihazı havluya sarın ve o şekilde dursun.


Cihazı parçalayacak teknik bilgi ve malzemeniz varsa cihazı tamamen sökün. Özellikle entegrelerin üzerindeki plakaları kaldırın.

Nalbur ya da yapı marketlerinden selilozik tiner ve diş fırçası temin edin. Diş fırçasını tinere daldırıp entegreleri bastıra bastıra güzelce temizleyin. Lehimlere dikkat edin kırılma, kopma olmaması gerekiyor.


Bir önemli nokta daha; tiner kameraya temas ederse bulanık görüntü verir. Sensörlere temas etmesi durumunda sensörler kör olur. Bu nedenle son derece dikkatli olmak gerekmektedir.


Bu adımları eksiksiz uygulamanız halinde telefonunuz çalışacakdır. Ancak bu adımar çok ince detaylar ve temiz çalışma gerektiren işlerdir. Bu işlemleri yaparken telefonunuza daha fazla zarar verebilirsiniz.
- Telefona Su Döküldü Çözümleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder