10 Ocak 2013 Perşembe

Pasaport Kayıt Nasıl Yapılır 2013


Yurtdışından getirdiğimiz telefonları fazla süre geçmeden pasaportumuz üzerine kayıt etmemiz gerekiyor. Ancak çoğu vatandaşımız bu işlemlerin nasıl yapıldığını bilmiyor. Bizde bu makalemizde sizler için bu konuyu ele aldık

[caption id="attachment_782" align="aligncenter" width="480"] pasaport kayıt[/caption]

Önceden yurt dışından getirilen telefonlar geçerli bir pasaport ile Turkcell, Avea ya da Vodafone bayilerine gidilerek 5-20 TL karşılığında kayıt yapılabiliyordu fakat yeni anayasa ile birlikte telefon başına 100 TL vergi alınması kararı alındı.
Cihaz Kayıt Aşamaları
1- İlk olarak verigi dairesine gidiyoruz. Vergi dairesinde yanımızla olması gereken şeyler; kayıt yapılacak pasaport, cihazın imei numarası ve 100 TL harç ücretidir. Vergi dairesine pasaportun sahibinin gelmesine gerek yoktur.

Vergi dairesindeki görevliye cihazın imei numarasını, pasaportu ve 100 TL harç ücretini veriyorsunuz. Görevli de size kayıt ettireceğiniz cihazın imei numarasının yazılı olduğu 100 TL lik bir fiş kesiyor.

2- Bu fiş ile birlikte Turkcell, Avea ya da Vodafone bayilerinden herhangi birine gidiyorsunuz. (Turkcell Öneririm) Hangi bayiye giderseniz gidin pasaport sahibinin de orada bulunması gerekmektedir.

3- Kayıt işlemini yapacağınız bayi sizden vergi dairesinden aldığınız fişi, cihazın imei numarasını ve pasaportu istiyor. Gerekli işlemleri görevli yaptıktan sonra pasaport sahibinin imzası alınıyor işlem ücreti olarak 5-20 TL civarında bir para isteniyor.

Tüm bu işlemlerin ardından cihazınızın kayıt ettirildiğine dair bir belge veriliyor ve kayıt işleminiz tamamlanmış oluyor. Bundan sonra yapmanız gereken 1-2 gün sonra BTK imei sorgulama sayfasına girip kaydın onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmek. Eğer onaylandıysa kartınızı cihazınıza takip gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz...

Bu işlemleri önemsiz diye yapmamazlık yapmayın. Aksi takdirde bunun sonuçları telefonunuzu bir daha kullanamamaya hatta büyük cezalar yemenize sebep olabilir. - Pasaport Kayıt Nasıl Yapılır 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder