16 Ocak 2013 Çarşamba

Ziraat Mühendisi Alımı 2013


Büyük ümitlerle okudukları bölümlerinden işssiz olarak çıkan mühendislerimizin sayısı günden güne artıyor. Bu dalganın son etkilediği meslek ise ziraat mühendisliği. Bizde ziraat mühendislerimizin isteklerini aşağıda dile getirdik.

[caption id="attachment_1091" align="aligncenter" width="300"] ziraat mühendisi[/caption]

07.07.2012 - 08.07.2012 tarihleri arasında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına 20.000 Ziraat Mühendisi büyük umutla girip ancak adalet ve hakkaniyet duygusundan yoksun uygulamalar neticesinde büyük hayal kırıklığına uğramıştır. Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) kapsamında Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ülkemizdeki tarımsal potansiyeli ve tarımsal sorunları göz önünde bulundurmadan 27-31 aralık 2012 tarihleri arasında 2012/6 tercih sisteminde 1044 Mühendis ve 1556 Veteriner Hekim(%60'ı) olmak üzere toplamda 2600 kişi için adaletsiz bir dağılım yaparak tercih kılavuzu yayınlamıştır.

Yayınlanan bu kılavuza, daha önceden 19-28 Kasım 2012 tarihli KPSS-2012/2 alımlarında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) başvurup, yüksek puanla yerleşen ve daha önceden atanan Ziraat Mühendisleri de TARGEL projesinde tekrar tercihte bulunarak kısır bir döngü halinde defalarca oradan oraya atanarak birçok kadronun boş kalmasına neden olmuştur. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı da usulen yanlış olan bu uygulamada ataması yapılan kişilerin tekrar tercih yapmasını engellemek için bir çözüm bulamadığı gibi boşalan bu kadroları doldurmak için de herhangi bir girişimde bulunmamıştır. Böylece sayıları 20.000'leri bulan Ziraat Mühendisi mağdur olmuştur. Ülkemizde, Çiftçi Kayıt Sistemine(ÇKS) kayıtlı ve kayıtsız yaklaşık 5 milyon civarında çiftçinin varlığı göz önünde bulundurularak uygulanan proje kapsamında alımların yetersiz olduğunu ve atamalardaki usulsüzlük den hakkımızın yenildiğini düşünmekteyiz. Bu adaletsizliğin giderilmesi için en kısa sürede Tarımsal yayın ve geliştirme (TARGEL) projesinin devamı niteliğinde veya Türk tarımına ışık tutacak ve çağ atlatacak yeni projelerle hak ettiğimiz atamaların gerçekleşmesi ve en az 5000 ziraat mühendisinin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atamasının yapılmasını ve Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğünde(TİGEM) boşalan kadroların doldurularak, adaletin yerini bulması ve mağduriyetlerimizin giderilmesini, hakkı yenilmiş Ziraat Mühendisleri olarak talep etmekteyiz. En kısa sürede Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Temennimiz bütün ziraat mühendislerimizin devlet çatısında yada özel sektöre diledikleri işe kavuşabilmeleri. Tabi hakketikleri maaşlarla... - Ziraat Mühendisi Alımı 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder