13 Ocak 2013 Pazar

Jailbreak Nedir Nasıl Yapılır


Teknoloji yazılarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bugun yine sizlere jailbreak hakkında geniş ve bir o kadar da bilgilendirici bir yazı hazırladık. İşte aradığınız tüm detaylar...

[caption id="attachment_944" align="aligncenter" width="300"] jailbreak[/caption]

İşleme başlamadan önce yeni kullanıcılarımıza da bilgi sahibi etmek adına jailbrek'in ne olduğundan başlayalım.Son günlerde çevremizde sayısı çok hızlı artmakta olan Apple marka mobil ürünlerle birlikte "JailBreak" terimini de çok sık duymaktayız. Bildiğimiz gibi Apple ürettiği cihazlarında sistem dosyalarına erişime izin vermemekte. JailBreak diye adlandırdığımız olay, bu gerçeği ortadan kaldırarak iOS işletim sistemi üzerindeki yetkilerimizi arttırmamızı ve sistemde istediğimiz değişiklikleri yapmamıza olanak sağlamakta.

 
JailBreak Yapmak
Birinci Adım

Cihazınızı bilgisayara bağlayın ve iTunes ile yedek alın. Yedekleme işlemi tamamlandıktan sonra iTunes ile cihazınızı 5.1.1 e restore edin.

İkinci Adım

Absinthe programının son sürümünü indirin. İndirdiğiniz dosyaları RAR'dan çıkarın. "Absinthewin.exe" dosyasına çift tıklayarak çalıştırın. "Absinthe-win 2.0.4" adlı yeni bir dosya oluşacak. Oluşan yeni dosya içindeki "absinthe.exe" uygulamasını çalıştırın.

Üçünücü Adım

Başlamak için JailBreak Butonuna basın ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin

"Done, enjoy!" yazısını görene kadar bekleyin.

Bu aşama tamamlandıktan 2-3 dakika içerisinde cihazınıza "Cydia" ikonu gelecektir.

Evet bitti.  Hepsi bu kadardı. Artık jailbreak'ı yapmış bulunmaktasınız. Ancak dikkat etmeniz çok önemli noktalar var. Jailbreak yaparken jailbreakin zararlarını ve yararlarını iyice bir araştırmanız gerekebilir. - Jailbreak Nedir Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder