19 Ocak 2013 Cumartesi

KPSS’den Memur Alımı


Memur olmak için bildiğiniz gibi en önemli şartlardan biri KPSS sınavından geçer puan almak. Ancak 70 puan altı alanlar memur olamıyordu. Son gelişmelerle birlikde artık 70 altı alanlar da memur olabilecek.

[caption id="attachment_840" align="aligncenter" width="451"] kpss[/caption]

Kanunla, iş meslek danışmanı yeterlilik belgesine sahip olduğu halde 817 kişilik iş ve meslek danışmanı alımı ilanına başvuramayanların açtığı davalarda Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine ortaya çıkan hukuki sorunlar ve hak kayıpları da giderildi.

KPSS'DEN DÜŞÜK PUANLAR ALAN NE YAPACAK?

Buna göre, iş ve meslek danışmanı mesleki yeterlilik belgesine sahip olanlardan, bu pozisyonda istihdam edilebilmek için 10-11 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de en az 70 puan alanlardan, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 20 gün içinde müracaat edenler boş bulunan İş ve Meslek Danışmanı pozisyonlarına atanacak. 1 Kasım tarihi itibarıyla çalışanlar, 2013 yılı için sözleşmeleri yenilenememiş olanlar ile askerlik ve doğum nedeniyle görevlerinden ayrılanlardan yeniden hizmete alınma şartlarını kaybetmeyenlerin yerleştirme işlemleri ve atanmalarına ilişkin hakları ise saklı olacak. Bu düzenlemeyle bin 340 kişi işe başlayacak.

Gördüğünüz üzere düşük puan alan adaylara müjde niteliğinde bir haber oldu. Bu yazımızda KPSS'den memur olmak sorusuna cevap aradık. Başarı dolu bir yıl diliyoruz.

  - KPSS’den Memur Alımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder