5 Ocak 2013 Cumartesi

Asteğmen Maaşları 2013-2014


Uzun dönem paralı askerlik asteğmenlerin 2013 - 2014 yılında alacağı maaşlar kesinleşti. İşte açıklanan ücretler.

[caption id="attachment_668" align="aligncenter" width="187"] asteğmen[/caption]

Askerlik zamanı gelmiş olan ve üniversite eğitimini 4 yıllık eğitimini tamamlamış olan ( açık öğretim fakültesi dahil, yani 2 yıl myo 2 yıl açıktan okuyanları da kapsıyor) gençler için muamma dır kısa dönem mi yapsam yoksa uzun dönem yapıp para mı alsam durumu, öncelike bu konuyu biraz aydınlatmak gerekirse;
Uzun dönem askerlik olan astek sınavla mı alınıyor ?

Evet sınavla alınıyor ancak, askeriye nin ihtiyacı ile doğrudan alakalıdır bu yani sınava girseniz bile askeriyenin ihtiyacı yok o dönemde nekadar çok yüksek puan alsanız bile girme şansınız çok az.
Aralık ayında uzun dönem askerlik yani astek sınavına girenlerin şansı daha da az oluyor çünkü diploma alanlar çok olduğundan herkes başvuru yapıyor, o yüzden astek olmak http://www.benimyazim.com istiyorsanız diğer aylarda yapmanızda fayda var.
Ayrıca işletme ve iktisat lisans mezunlarının şansı son dönemde daha da azaldı, bunun sebebi de işletme ve iktisat mezunlarının artması.
Yani adam 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyor üstüne de 2 yıl açıktan işletme tamamlıyor oluyor 4 yıllık işletme mezunu, bunun gibi, çok fazla kişi var o yüzden 4 yıllık işletme ve iktisat mezunlarının şansı daha az diğer bölümlere göre.
Örnek vermek gerekirse istatistik bölümü mezunlarının işletme ve iktisat mezunlarına göre astek yapma şansı daha da fazladır.
Uzun dönem askerlik astek Maaşları nekadar 2013-2014 ?
Uzun Dönem Askerlik Maaşı Ankara da Hastanede 1500 TL (2010 yılı )
Uzun Dönem Sınavları

Yılda 3 kez sınav yapılır.
Kısa dönem ve uzun dönem tercihi yaparsın aynen üniversite tercih formu gibi bir forma… İstediğin sınıfları da (denz, hava, tan, top, piyade) tercih edersin ve sınava girersin.

Herkes tercih önemli değil ihtiyaçları kadar alıyorlar dese de tercih ve Mezun olduğunuz bölüm çok önemlidir.

Kısa dönem ve uzun dönem Arasındaki Farklar…

1. Şöyle kral askerlik yaptım, böyle yattım diyen birine asla inanma… Hiçkimse nasıl tepesine binildiğini gelip te anlatmaz…

2. Herşey başındaki komutana bakar. Adam iyi biriyse hakkaride bile çok iyi askerlik yapabilirsin. Ama kötüyse beşiktaştaki deniz müzesi bile sana cehennem olabilir. (yaşanmıştır)

Uzun dönemlerin de avantajları ve dezavantajları vardır.

Avantajları: Mesai askerisindir. 8,30-17,30 çalışırsın. Nöbetin az olursa iyice rahatsındır (bizde ayda 3 nöbet vardı) Şu anda 1000 YTL üzerinde maaş alırsın. Haftasonları nöbetin yoksa boşsundur. Mesleğinle ilgili bir kura çekmişsen biraz daha rahat olursun. Eğer takım komutanı filan olduysan milletle uğraşmak zorunda kalırsın…

Tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun.

  - Asteğmen Maaşları 2013-2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder