2 Ocak 2013 Çarşamba

Iphone 5 Özellikleri


Değerli Evrenbilimi.com okurları çok önemli bir konu ile yeniden karşınızdayız. Bugun ki yazımızda merakla beklediğiniz iphone 5'in tüm özelliklerini ele alıcaz.

[caption id="attachment_540" align="aligncenter" width="256"] ıphone 5[/caption]

Yeni nesil cep  telefonları arasında Apple yine bizi şaşırtıyor ve 6. nesil olarak adlandırdığı “5″ anlamı bizlere bunun bir döngü olduğunu gösterebilir. IPhohe 4/4 S serilerini takip eden ve buna eşdeğer bir bütün olarak karşımıza çıkardıkları IPhone yeni serisinde detaylar gözle görülecek gibi değildi. Apple’nin yeni döngüsü  IPhone 5′de adlandırılan özellikler en başta (yükseklik ve genişlik) ebatları oluyor ama buda fark edilecek gibi olmamasına dayanan birde entegre ile sistemsel gelişmeler de uygulanmış. Bunlardan en önemlisi genişletilen Ram, adlandırılan(biçimlendirilen) yazılımlar ve Görüntü kalitesini artıracak (kamera) sistemi denebilir.

 

Tasarım olarak 123.8 x 58.6 x 7.6 mm ebatlar kullanılmış olması diğer serilerden fark edilecek bir boyut denemez sadece IPhone 5′i diğer serilere nazaran daha uzun ve ince yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz.
Bu sayede elle tutabilme rahatlığını gösteriyor.

Donanımsal olarak da aşırı bir entegre uygulanmasa da yeni dönemin en iyisi denebilecek  A6 Chip sistemi uygulanması sayesinde grafik ve sistem de daha hızlı,rahat bir gezinme sağlıyor.Buna destek olarak iOS 6 sistemi eklenmiş olması son uyumlu uygulamaları sosyal paylaşım sitelerinde ki kolay kullanımı getirmiş denebilir.

Resim ve Video Cep telefonların vazgeçilmezi ise çok güzel geliştirilmiş diyebiliriz. 8 megapiksel iSight yazılımı kullanılmış ve buna entegre olarak iOS 6  ile birlikte olan panorama uygulaması sayesinde 28 megapiksel fotoğraf çıkartma detayı da gözden kaçmıyor.

Iphone 5 devrin Cep Telefonu denebilir ve en kaliteli  olması neslin en iyileri arasında yer sağladığını diyebiliriz birde görünemeyen özelliği ile şaşkına çıkardıkları bir çok kullanıcısına karşılık tavsiye listesinde en başta.

Gördüğünüz üzere piyasada ki telefonlarla karşılaştırdığımızda her bakımdan çok üstün gözüküyor. Ancak bu güzelliklerin tabiki bir bedeli var. Bu bedeli ödeyen herkesin iPhone 5'ten memnun kalacağına Evrenbilimi.Com olarak eminiz.

  - Iphone 5 Özellikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder