1 Ocak 2013 Salı

Yeni Künefe Tarifi ve Yapılışı


Türk mutfaklarının vazgeçilmez tatlılarından olan künefeyi bu yazımızda ele aldık. Bu yazımızda künefenin tarifleri, künefe için gerekli malzemeler ve künefenin yapılışını öğreneceksiniz.

[caption id="attachment_530" align="aligncenter" width="300"] künefe[/caption]

Malzemeler
500 g tel kadayıf
250 g tereyağı
Dil peyniri(Ben bulamadım mozerella peyniriyle yaptım)
Şerbeti için:
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı
İlk önce şerbetini hazırlayın soğumaya bırakın.
Tel kadayıfları iyice açıp parçalayın, Tereyağını eritin kadayıfa iyice yedirin,
yanmaz tavaya yarısını yerleştirin üstüne iyice bastırın ve onun üstüne dil peynirini veya mozarella peynirini yerleştirin, onun üstüne de kalan kadayıfları yerleştirip iyice bastırın. 1 saat buz dolabında bekletin.
Sonra çıkarıp ocağı kısık ateşe getirin ve yavaş yavaş ilk önce altını sonra çevirip üstünü pişirin.
Piştikten sonra soğuk şerbeti üstüne dökün.

Bu adımları uyguladıkdan sonra künefemiz tam anlamıyla hazır oluyor. E artık bizede afiyet olsun demek düşüyor.Afiyet Olsun...

  - Yeni Künefe Tarifi ve Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder