3 Ocak 2013 Perşembe

Makyaj Modelleri 2013


2013 yılına girdik ve yeni yeni makyaj modelleri moda olmaya şimdiden başladı. Bizde bu yeni yeni trend olan makyaj modellerini siz Evrenbilimi.Com okurarı için tek bir yazı altında topladık.

[caption id="attachment_606" align="aligncenter" width="300"] makyaj modelleri[/caption]

“Canlı fakat mat bir ten makyajı ile gözlerdeki vurguyu belirgin eyeliner ile sağlamanızı ve kirpiklerinizi gecelerin vazgeçilmezi takma kirpiklerle desteklemenizi tavsiye ederim. Dudaklarda ise koyu renk tonlarında dudak kalemi kullanarak daha dolgun dudaklara sahip olmak mümkün. Yanaklara mat kahverengi veya teninizin 3 ton koyusu renklerle yüzünüze gölgelendirme yaparak elmacık kemiklerini biraz ortaya çıkartarak makyajınız tamamlayınız. Bu makyajı her renk kıyafetinizle kullanabilir aynı zamanda da yılbaşı gecesi boyunca trendleri yüzünüzde taşıyabilirsiniz.’”

Dudaklar

2013 kış makyaj sezonunda yüzün en dikkat çekici bölgesi olan dudaklar önemli bir rol üstleniyor. Koyu dudak trendi, Hollywood’un en güzel kadınları da dahil olmak üzere şimdiden etkisini göstermeye başladı. Kış sezonunun tonları parlak mürdümden, şehvetli kahve-mordan başlayarak, cesaretleri sınayan pas renklerine kadar uzanıyor.

Bu sene beni en çok etkileyen makyajlardan birisi dudaklar, koyu ve mat gerçekten vurgulu renkler, koyu kırımızı ve mora kaçan renkler ama kesinlikle koyu renkler tercih edilmeli. Ruj sürmeden önce dudak kalemiyle dudaklarınızı sanki ruj sürüyormuş gibi doldurun. Bu şekilde ruj sürdüğünüzde dudak, hem dolgun gözükür hem de gün boyu rengini korur.

Gözler

2013 modern makyaj yılı olacak. Gözlerden derinlik ve sanatsal bakışlar ön plana çıkacak… Renklerde aynı ton renklerin geçişleri tercih edilmeli. Gözlerinizde sadelik isterseniz eyeliner kullanabilirsiniz.

Eyeliner sürerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; fırça ucunun kirpik diplerine temas etmesini sağlamanızdır. Bu şekilde eyeliner sürmeniz simetriyi daha rahat sağlamanıza yardımcı olur ve eyelinerınızı sürerken lütfen kuyruk kısmına gelindiğinde, çizginizi düz bir şekilde çizmeye özen gösterin.

Kaşlar ve kirpikler

Sert, taranmış belirgin kaşlarla beraber kirpikler göz alıcı bir şekilde ö plana çıkartılabilir veya makyajınızın uygulanışına göre tam tersi olarak geri planda da bırakabilirsiniz…

Ten makyajı

Atletik bir parlaklıkla yüzün yapısını ve kontürlerini keşfetmek çok önemli. Aydınlatmadan çok gölgelerle derinlik vermek, yüzünüzde sanki boşluk yaratıyormuş gibi kemik yapısını sanata dönüştürmek gerekir. Unutulmaması gereken en önemli şey, yüzde gölgelendirme yapılırken her zaman mat ürünler tercih edilmeli… Ayrıca yüzünüzün iki ya da üç ton koyusu renkler kullanmak gölgelerde daha iyi sonuç almanızı sağlar…

Kısa ama etkili dokunuşlara kendinize yepyeni bir görünüş katabilirsiniz. Mutluluk dolu bir yıl diliyoruz.

  - Makyaj Modelleri 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder