6 Ocak 2013 Pazar

Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Şartları


Meslek lisesi öğrencilerini ilgilendiren bir makale ile karşınızdayız. Bu makalemizde Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Şartları'nı detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.

[caption id="attachment_687" align="aligncenter" width="240"] meslek lisesi[/caption]

Meslek lisesi okuyanlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için sınavsız 2 yıllık geçiş hakkını kullanabilecek mi ? Meslek lisesi okuyanlar ygs sınavına yada lys sınavına girmeden üniversiteye gitme hakkını kullanabilecek mi ?

Sınavsız geçiş hakkı bi ara kalktı falan denildi ancak bir gelişme olmadı ve bu yıl da öğrenciler sınavsız geçiş hakkından yararlanabilecek, meslek lisesi okuyan öğrenciler, üniversiteye gitmek için 2 yıllık geçiş haklarını kullanabilecek.

2013-2014 yılında da öğrencilerin kendi bölümleri ile alakalı bölümlere geçiş yapma hakkı vardır.
2 Yıllık Sınavsız Geçiş Hakkınız Duruyor, Başvurularda Gecikmeyin 15 OCAK 2013 Son Başvuru Tarihi, Lise Son Sınıfta Okumaktaysanız Okuldan Son Sınıfda Olduğunuza Dair Belge, Akbank Kuveyt Türk Zıraat Bankasının ATM lerinden Yapacağınız 1.Oturum Icın 10 TL 2.Oturum İçin 40 TL Ödemelisiniz. Bu Arada Ösys.gov.tr Adresinden Başvuru Formunu Cıktı Alıp Doldurup Ösym’ye Başvurmalısınız.

Yukardaki adımlarını uygulamanız halinde istediğiniz ilgili bölüme rahatlıkla gidebilirsiniz. Şimdiden tüm meslek lisesi çıkışlı öğrenci arkadaşlarımıza başarılar. - Meslek Lisesinden Üniversiteye Geçiş Şartları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder