6 Ocak 2013 Pazar

Meyve Suyu Kilo Yapar mı Cevapları


Uzun zamandır tartışma konusu oldu bu konu. Bir kısım meyve suyunun kilo aldırdığını iddaa ederken diğer kısım ise meyve suyunun kesinlikle kilo aldırmadığını savunuyor. İşte kesin cevap.

[caption id="attachment_678" align="aligncenter" width="300"] meyve suyu[/caption]

Kilo aldırır mı?

Meyve suları %100, Meyve nektarı ise %25 ile %99, Meyveli içecekler ise % 10 ile % 49 gerçek meyveden oluşur. Meyveler şişmanlatan yiyecekler değildir. Çünkü doğaldır ve yüksek kalorili besinler arasında yer almaz. 100 gram kadar meyvedeki kalori 44 ile 52 kalori arasıdır. Bu yüzden meyveler ve meyve suları şişmanlatmazlar.

Diş çürüğüne neden olur mu?

Uzmanlar diş çürüklerinin “flor” eksikliğinden olduğunu söylüyorlar. Ağız ve diş temizliğinizi düzenli ve uygun bir şekilde yapmanız gerekiyor. Araştırmalarda yeterli düzeyde flor alırsanız ve bunun yanında ağız-diş temizliğinize önem verirseniz, bir besinin dişlerinizi çürütmeyeceği sonucuna ulaşılmıştır.

Çürük veya kurtlu meyveler sıkılır mı?

Meyveleri yemeden veya sıkmadan önce bozuk,çürük ve kurtlu kısımlarının ayıklanması gerekir. Bu yüzden ayıklamadan yememelisiniz. Organik gıda olmasına da dikkat etmelisiniz.

Makalemizi okudunuz ve meyve suyunun yararlarını,faydalarını ve zararlarını gördünüz. Bundan sonra meyve suyunu içmek veya hangi sıklıkla içip içmemek size kalmış. - Meyve Suyu Kilo Yapar mı Cevapları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder