21 Aralık 2012 Cuma

Büyük Patlamadan Önce Ne Vardı ?


''Büyük Patlama'dan Önce Ne Vardı?''


Bilim insanları evrenin 13.7 milyar yıl öncesinde ''Büyük Patlama'' ile oluştuğunu biliyorlar. Evrenin büyük patlama ile oluştuğunu, ''Arka Fon Işıması,Hubble'ın Kırmızıya Kayma Teoremi''nden anlayabiliyoruz.

 



Öncelikle burada bilmemiz gereken şey ''Boyut,zaman,mekan,evren,madde,kütle'' gibi birçok kavram Büyük Patlama ile ortaya çıkmasıdır. Buna bağlı olarak bizler bilimsel olarak Büyük Patlama'nın öncesiyle ilgili hiçbir yorum yapamayız. Çünkü elimizde Büyük Patlama'dan öncesine ait hiç bir bulgu yok.

Büyük Patlama'nın öncesi yokluk diyarı denmektedir. Tıpkı sizin ya da bizim doğumdan önceki anımız gibi. Elimizde hiç bir veri olmadığı için bu konunun tartışılacak ya da açıklanacak bir yanı yok.

Bilim insanları Büyük Patlama'nın öncesini pek önemsemiyorlar. Çünkü öncesiyle ile ilgili bir veri bulamayacağını biliyorlar. Bu yüzden bilim insanları daha çok ''Büyük Patlama ve Sonrası'' ile ilgili araştırmalar yapıyorlar.

Ancak ''Paralel Evrenler'' teorisi adı altında Büyük Patlama ve öncesine dair ufak bir teori var. Paralel evrenler teorisine göre birçok evren var. Paralel evren teorisine göre Büyük Patlama kapağı açılan bir gazoza benzer. Gazozun kapağı açıldıktan sonra bir çok kabarcık dışarıya çıkar. (Kabarcıklar ise evrenler oluyor.) Tabi ne olursa olsun bu teori bile Büyük Patlama'nın öncesini açıklamaya yetmiyor. :)
- Büyük Patlamadan Önce Ne Vardı ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder