21 Aralık 2012 Cuma

Darwin Evrim Teorisi Hakkında


Soru - Cevap bölümlerimize Evrenbilimi.Com olarak son hız devam ediyoruz. Bugun ki sorumuz Darwin evrim teorisi çürütülebilir mi ? Buna cevap arıyacağız.

 

Evrim demek A canlısının zamanla B canlısına dönüşmesi demek değildir. Ancak ''Genetik'' biliminden olaya bakacak olursak canlılar arasındaki genetik benzerlik oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra çeşitli formlardaki evrimsel değişiklikte Evrimi oldukça destekliyor. Türleşme konusuna da gelecek olursak önceki yorumumda dediğim gibi birçok faktör söz konusudur. Özellikle bir canlının adapte olma (adaptasyon) süresinde coğrafi koşullar Evrimsel Mekanizmaları tetiklemektedir.



Tabi Evrim dediğimiz zaman bu canlılardaki değişim uzun bir süreçten geçmektedir. Bizler bile aslında şu an evrim geçiriyoruz. Eğer insan türünü yok edecek herhangi bir unsur olmazsa bundan 20.000 yıl sonra fizyolojik anlamda ufak çaplı da olsa değişiklikler gözlemlenebilecektir. Birçok canlının aralarında genetik benzerliği de göz ardı edilemeyecek kadar yüksektir. - Darwin Evrim Teorisi Hakkında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder