29 Aralık 2012 Cumartesi

Ekmek Tüketen Zayıf Kalıyor


Bugüne kadar ekmek tüketmenin kilo aldırdığını düşünürdük yanılmışız, çünkü uzmanlar günde 3 dilim ekmek tüketmemenin kilo aldırdığını öne sürdüler. Uzmanlar kilo almak istemeyenleri ekmek tüketmeleri konusunda uyarıcı açıklamalarda bulundu.

Beslenme Uzmanı Sinem Paker, "Beslenme hayatımızda ekmeğinolmamasıyla ilgili kilo alımlarıyla karşı karşıyayız. Çünkü vücutta kıtlık sendromu denilen durum meydana geliyor" diye konuştu.
EKMEK SEÇİMİ ÖNEMLİ
Bu noktada, ekmek seçimi ve tüketim miktarı önemli...

Beslenme Uzmanı Sinem Paker, "Beyaz undan değil esmer undan yapılanekmekleri. Tam tahıl ekmeklerini, tam buğday olabilir, çavdar olabilir,yüzde yüz kepek ekmeği olabilir. Bunları tüketmek gerekir" diyor.

Esmer grup ekmekler, besleyici olmalarının yanı sıra hastalıkları önleme ve dolaşım sistemini düzenleme özelliğine sahip...

Sinem Paker, "Bunlar hem Alzheimer'i önleyici özelliğe sahip çünkü Bgrubu vitaminden çok zenginler. Aynı zamanda da boşaltım sisteminidüzenliyorlar" diye konuştu.

Uzmanlar, insanların bu açıklamalara önem verdiğini ve yulaf, çavdar, tam buğday, tahıllı ekmek tüketiminin önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdiğini yinelediler. - Ekmek Tüketen Zayıf Kalıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder