25 Aralık 2012 Salı

Uzaylılar ve Ufo Varmı ?


Özellikle son dönemlerde ''Ufolar ve Uzaylılar'' üzerine birçok düşünce var. Yapılan anketler sonucunda ülkemizde ufolara inananların sayısı önceki dönemlere kıyasla büyük bir artış kaydetmiştir.



Bu oranın artmasının en büyük sebebi kuşkusuz medyadır. Medya ne yazık ki bu gibi konularla ''rating ve gündemi değiştirme'' amacını güdmektedir.

Eğer konuya ''bilimsel değerler ve gerçeklerden'' devam etmemiz gerekirse internette görmüş olduğunuz birçok ''Ufo ve uzaylı'' resmi gerçeği yansıtmamaktadır. Burada önemli olan noktalardan bir tanesi ''neden ufo ve uzaylı resimleri/videoları net değil?'' sorunsalıdır. Zaten işin can alıcı kısımlarından birisi de bu sorunsaldır. Eğer resimler/videolar net olsaydı elbet onlara da ''gerekli olan bilimsel açıklamaları'' yapabilirdik.(Kaldı ki birçok resim net olmamasına rağmen gerekli açıklamalar yapılmıştır.)

Bu konu üzerine geniş çaplı bir yazı dizini oluşturmayı düşünüyoruz. Ufo ve uzaylılar üzerine bir diğer can alıcı nokta ise çekimlerin birçoğu (%88'lik bölümü) amatör olarak yapılmasıdır. Yüzbinlerce gözlemevli , gelişmiş teleskoplar , araştırma merkezleri gibi birçok etmen gerçekten ''ufoya ve uzaylıya'' dair net bir şey bulamazken amatör bir çekim ile tespit edilen ufoların ve uzaylıların varlığı da tartışmaya oldukça açıktır.

Son olarak konuyu özetlemek gerekirse, şu ana kadar yapılan çalışmalar dahilinde ''Ufo yoktur.'' diyebiliriz. Ancak ufoların olmadığı evrende bizim yalnız olmadığımızı göstermemektedir. - Uzaylılar ve Ufo Varmı ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder